Kinesitherapie

Bij Profit Leuven gaan we een specifieke kinesitherapie dienst hebben om u bij te staan voor uw sportprestaties of voor de revalidatie.   

Hieronder een overzicht van onze kinesitherapeuten, onze diensten en onze tarieven.

Kinesitherapeuten

Roel Bockstal

Profit coach Roel

Lic. in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie 
ManaMa Sportkinesitherapie 
ManaMa Neurologische revalidatie 
Fysiologische kettingen Busquet

Quinten Van Herck

Lic in de revalidatiewetenschappen & Fysiotherapie
(Sport)fysiotherapeut
Osteopaat in opleiding

Onze diensten

Algemene kinesitherapie.

Algemene kinesitherapie is gericht op het herstellen, behouden en verbeteren van de beweging en functionaliteit van het lichaam. Het omvat een scala aan fysieke behandelingen en oefeningen die mensen helpen omgaan met onder andere blessures.

Als kinesitherapeuten gebruiken technieken zoals mobilisaties, manipulaties, massage en oefentherapie om de gezondheid en het welzijn van onze patiënten te bevorderen.

Het doel van algemene kinesitherapie is niet alleen het verlichten van symptomen, maar ook het voorkomen van toekomstige blessures en het bevorderen van een actieve levensstijl.

Sportkinesitherapie.

Sportkinesitherapie is een gespecialiseerd gebied binnen de kinesitherapie dat zich richt op het behandelen en voorkomen van sport gerelateerde blessures en het verbeteren van prestaties van atleten.

Het omvat specifieke technieken en oefeningen die zijn afgestemd op de behoeften en doelen van sporters, zoals krachttraining, mobilisaties en functionele training.

Als sportkinesitherapeuten werken nauw samen met sporters om hen te begeleiden bij het herstel van blessures en het optimaliseren van hun prestaties.

Manuele therapie en osteopathie.

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het diagnosticeren en behandelen van musculoskeletale aandoeningen, met name van de gewrichten en de wervelkolom. Het omvat hands-on technieken zoals mobilisaties en manipulaties om pijn te verlichten, de mobiliteit te verbeteren en de functie te herstellen.

Osteopathie is een holistische benadering van gezondheidszorg die zich richt op het vinden en behandelen van verstoringen in het lichaam om de natuurlijke genezingsprocessen te bevorderen.

Beide disciplines benaderen het lichaam op een holistische manier en streven naar het herstellen van het evenwicht en het bevorderen van de gezondheid.

Postoperatieve en orthopedische revalidatie.

Postoperatieve en orthopedische revalidatie zijn beide gericht op het herstellen van de functionaliteit en mobiliteit van patiënten na orthopedische chirurgische ingrepen of bij orthopedische aandoeningen.

Postoperatieve revalidatie verwijst specifiek naar het proces van herstel na een operatie, waarbij de focus ligt op het verbeteren of herstellen van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van de functie van het geopereerde gebied.

Orthopedische revalidatie omvat een breder scala aan behandelingen en oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de algehele mobiliteit en functionaliteit van patiënten met orthopedische aandoeningen, zoals fracturen, gewrichtsproblemen, artritis, enzovoort.

Deze revalidatieprogramma’s kunnen bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, mobilisaties, manipulaties, krachttraining en educatie over veilig bewegen en activiteiten van het dagelijks leven. 

Neurologische revalidatie.

Neurologische revalidatie is een gespecialiseerde vorm van revalidatie die zich richt op het herstel van mensen met neurologische aandoeningen, zoals beroertes, traumatisch hersenletsel, multiple sclerose, enz.

Het maakt meestal deel uit van een multidisciplinaire benadering waarbij verschillende zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en neuropsychologen, samenwerken om de specifieke behoeften van elke patiënt aan te pakken.

Het uiteindelijke doel van neurologische revalidatie is om patiënten te helpen een zo groot mogelijke mate van zelfstandigheid en kwaliteit van leven te bereiken.

Cardiovasculaire en respiratoire revalidatie.

Cardiovasculaire en respiratoire revalidatie zijn gespecialiseerde programma’s die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van patiënten met hart- en longaandoeningen.

Deze revalidatieprogramma’s omvatten een combinatie van lichaamsbeweging, educatie en counseling om de algehele conditie te verbeteren en het risico op complicaties te verminderen.

Cardiovasculaire revalidatie richt zich op patiënten met aandoeningen zoals hartaanvallen, hartfalen, en coronaire hartziekte, terwijl respiratoire revalidatie gericht is op patiënten met aandoeningen zoals chronische obstructieve longziekte (COPD), astma, en longfibrose.

Deze programma’s kunnen fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, dieetadvies, stressmanagement en stoppen met roken programma’s omvatten, met als doel het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven en het verminderen van symptomen bij deze patiënten.

Vestibulaire revalidatie.

Vestibulaire revalidatie is een gespecialiseerde vorm van therapie die gericht is op het behandelen van aandoeningen van het vestibulaire systeem, dat verantwoordelijk is voor het evenwicht en de ruimtelijke oriëntatie.

Deze revalidatie richt zich vaak op patiënten met aandoeningen zoals duizeligheid, evenwichtsstoornissen, en vestibulaire neuritis. Het omvat specifieke oefeningen en technieken die zijn ontworpen om de symptomen te verminderen, de stabiliteit te verbeteren en de aanpassing aan vestibulaire disfunctie te bevorderen.

Vestibulaire revalidatie kan onder meer balansoefeningen, oogbewegingsoefeningen, habituatieoefeningen en houdingsaanpassingen omvatten

Onze tarieven

Onze therapeuten zijn gedeconventioneerd en één  behandeling kost 38 euro

Onze locatie

OPENINGSUREN

Op afspraak

locatie

Galgebergstraat 41 3000 Leuven

Telefoonnummer
Mail